dijous, 3 de gener del 2008

El retorn d'un clàssic

Richard Matheson: Soy leyenda.


Nascut a Nova Jersey el 1926 està considerat com un dels millors escriptors de ciència ficció del segle XX.

Ha obtingut diversos premis, entre els quals: British Fantasy (1996); Horror Guild Award (2000); Retro Hugo (2001).

Ha escrit nombrosos guions de cine i televisió i la seva obra literària ha estat portada al cinema en diverses ocasions.

Soy leyenda” és un clàssic del seu gènere; un relat torbador sobre la solitud i la por a la diferència. Tot i que d’una altra manera hi ha un relat “La pell freda”, d’A. Sánchez Piñol, que també aborda aquestes qüestions.

Aquesta novel·la ha estat portada al cinema en 3 ocasions: una protagonitzada per Vincent Price, l’any 1964; l’alta per Charlton Heston, el 1971, i la versió que està actualment a la cartellera. Esperem que aquest cop la versió cinematogràfica faci justícia a la novel·la i incideixi més en l’aspecte psicològic que en el terrorífic.

En parlem?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No conec el llibre i no sé quin contingut pot tenir, però he vist el trailer de la pel•lícula i em sembla que serà una més d’acció on l’important són els efectes digitals i les batalletes on cauen molts dolents, com va passar amb el Jo Robot. Potser que m’interessi pel llibre però no per la peli.

Anònim ha dit...

Degut a una guerra bacteriologica l´humanitat s´ha convertit en vampirs,fora de Robert Nevill que es l´unic supervivent. El llibre insideix en la soledad i aillement la normalitat i la anormalitat el be i el mal i la por dels nous habitants al que es diferent.
El llibre es un estudi profunt del esser huma .El final Robert compren que la normalitat es un concepte majoritari.
L´ultima versio cinematrografica del llibre es una burda semblanÇa amb l´original, ja que nomes incideix amb el tremendisme de estar rodeijat de vampirs amb un final que no te res a veura amb la novel-la. Molt recomanable .
gaia