dissabte, 8 de març del 2008

El secret de Christine Falls

Benjamin Black: El secret de Christine Falls


Benjamin Black és el pseudònim de John Banville, nascut a Wexford el 1945, i autor de la novel·la “El mar” que va rebre el premi Man Booker.


Totes dues obres comparteixen el gust per les frases ben construïdes, la cura en el llenguatge, i sobretot els mateixos paisatges: els de la seva Irlanda natal. També els personatges semblen amarats de la mateixa profunda tristesa, venen d’un passat ple d’equivocacions i ferides que els ha deixat plens d’amargor i de desànim.

“No eren els morts allò que semblava inquietant a Quirke, sinó els vius. Quan va entrar al dipòsit molt després de la mitjanit i va veure Malachy Griffin, va notar un calfred a l’espinada que resultaria profètic, un tremolor dels tràngols que vindrien. Mal era al despatx de Quirke, assegut a l’escriptori. Quirke va aturar-se a la sala dels cossos...”

Voleu continuar llegint?

3 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

felicitats, avui sortiu al suplmenet cultura de l'Avui

Biblioteca de Cambrils ha dit...

Des de la Biblioteca et volem agraïr el teu encoratjament cordial, així com el teu comentari.

Ens ha fet molta il·lusió!

Anònim ha dit...

EL SECRET DE CHRISTINE FALLS
Tal com diu la crítica, és un thriller elevat a la màxima categoria. La manera com descriu les persones, coses i llocs és, tan físicament com psicològicament d`una gran riquesa literària.
Els personatjes són d`allò més mesquins corruptes i donats a totes les debilitats, no se'n salva cap, tret del personatge secundari de Claire que és una pobra noia.
Encara que la seva lectura atrau des d`un primer moment, el regust que deixa és molt amarg.