dijous, 7 de maig del 2009

El club de los viernes


Jacobs, Kate: El club de los viernes


L'autora és periodista, viu a Nova York i ha aconseguit un gran èxit amb aquesta novel•la, de la que ben aviat es farà una versió cinematogràfica.

El club de los viernes és una història coral, protagonitzada per un col•lectiu de dones que només tenen en comú el fet de teixir, fer mitja. Totes elles arrosseguen un passat i un present ple d’incerteses però són capaces d’ajudar-se a superar les adversitats i a créixer com a persones.

El que m’ha agradat és la manca de pretensions de l’obra, que es llegeix amb molta facilitat, però que et porta a reflexionar sobre les segones oportunitats que t’ofereix la vida, i també sobre com els malentesos poden destruir una bona relació.

M’agradaria explicar-vos més coses però prefereixo que la llegiu i per animar-vos us copio aquest fragment:
“Él aguardaba detrás del mostrador con el café recién hecho, tal como llevaba haciendo durante la última década cada día de lunes a viernes. El ajetreo de la hora de la comida había terminado ... la tienda funcionaba bien, y a Marty le gustaba que la gente pasara por allí de camino al trabajo, despedirlos con la comida y una broma, charlar con los mismos rostros del barrio día tras día”