dijous, 7 de maig del 2009

El Caballero de Alcántara


Sánchez Adalid, Jesús: El Caballero de Alcántara


Jesús Sánchez Adalid és un escriptor de novel·la històrica que està aconseguint un gran èxit de públic amb les seves obres.L’any 2007 va guanyar el premi Fernando Lara amb l’obra: El alma de la ciudad.

Les seves obres estan ambientades, majoritàriament, a l’època de màxim esplendor de la corona espanyola: els regnat de Carlos I i de Felipe II, tot i que transcorren en diversos indrets de la mediterrània. Els seus personatges acostumen a enfrontar-se a situacions personals complicades que els permeten créixer i evolucionar.

El Caballero de Alcàntara és una història d’aventures que narra la construcció d’una xarxa d’espionatge per part de Felipe II, que compta amb l’ajut de diverses ordres militars, la d’Alcántara i la de Malta. El protagonista principal, Luis María Monroy marxa cap a l’orient amb la missió d’espiar a la cort del Gran Turc, a Istanbul, per afavorir els interessos espanyols.

El rey tenía que enfrentarse con el formidable poderío turco, que fomentaba la piratería en el norte de África, lo cual imposibilitaba el comercio en el mediterráneo y mantenía en constante alarma a todo el extenso litoral. Por otra parte, la persistencia de una población musulmana en la península favorecía la comunicación de los moriscos españoles con los nuevos puertos musulmanes y alentaba la esperanza de una nueva invasión, como sucedió tantas veces en la Edad Media, para restaurar el Imperio del islam


Us recomanem els següents enllaços per a més informació:
Wikipedia: http://es.wikipedia.org/wiki/Jesús_Sánchez_Adalid
Blog de l’autor: http://www.jesussanchezadalid.es/